<< KAZALO

DDV POROČILO

 

Ko končamo z vnosom prejetih in izdanih računov, lahko naredimo izpis DDV poročila na obrazcu DDV-O. To naredimo s klikom na gumb Poročilo DDV. Pri kreiranju poročila se pri presežku plačanega DDV-ja pojavi naslednja opomba:

Kliknemo gumb Yes (Da), če želimo da je na izpisu označeno, da zahtevamo vračilo DDV, oz. kliknemo gumb No (Ne) če tega ne želimo.

Izpisani obrazec lahko shranimo v PDF formatu, s klikom na ikonco diskete, oz. ga izpišemo na tiskalnik s klikom na ikonco tiskalnika.

Na dnu obrazca, v sivem okvirčku,  je narejen primerjalni izračun, kakšno bi bilo stanje DDV v primeru da bi bili pavšalist - zelo zanimiva in koristna informacija ...

Ko zapremo obrazec, se pojavi opomba, da je obdobje zaključeno. Zaključeno obdobje je rdeče barve, aktivno obdobje pa zelene. V zaključenem obdobju ne moremo popravljati ali vnašati novih dokumentov. Če to vseeno želimo storiti, moramo obdobje najprej ponovno aktivirati. To storimo s klikom na menu Obdobje -> Aktiviraj oz. Zaključi, če ga želimo ročno zaključiti.

Pri izpisu DDV poročila, nas program vpraša če želimo izvesti prenos podatkov v eDavke. Če to želimo odgovorimo z Da oz. Yes.

Program bo v spletnem brskalniku odprl stran za uvoz dokumenta v eDavke.

 Kliknemo gumb Browse... in izberemo datoteko C:\DDV-O.xml. Sedaj kliknemo samo še gumb Uvozi dokument. Kreira se nov dokument, ki ga samo pregledamo, podpišemo in oddamo.